Vår historia

Så började det

När Kode Plåt startades 1983 så var ambitionen aldrig att bli störst. Däremot har vi alltid haft målsättningen att vara bäst. Vi ska leverera den bästa servicen, det bästa hantverket och vara den bästa arbetsgivaren vi kan vara. Sedan starten för 37 år sedan har inte bara arbetsstyrkan ökat, utan det har också våra projekt.

Historien börjar alltså 1983 då Christer Andersson startar Kode Plåt hemma i sitt garage. I begynnelsen utförde han framför allt småjobb åt privatpersoner. Fyra år senare, år 1987, anställdes den första personalen. I takt med att arbetsstyrkan ökade kunde företaget också ta in mer och större arbeten.

Tuffa tider

90-talet blev ett tungt decennium då många av våra uppdragsgivare gick i konkurs och betalningar uteblev. Samtidigt byggde vi lokaler i egen regi i Rollsbo på hela 1500 m2. Kämparandan har alltid varit närvarande i vår verksamhet. Vi har alltid arbetat hårt och än idag är inställningen att vi aldrig ger oss. Vi tog oss igenom den krisen och blev många erfarenheter rikare på köpet.

Vändningen

Under början av 2000-talet var vi ungefär 25 anställda och de svåra tiderna vände. Vi började jobba med större entreprenader med montage av sandwichelement. I slutet av detta årtionde var vi hela 40 anställda på Kode Plåt. En kort tid senare köpte vi in en kantpress och en stansmaskin vilket innebar att vi kunde tillgodose våra kunders behov utan mellanhänder. Vi tog också in en kran och såg till att flera i personalen fick ta krankort.

Idag

Nu står vi i 2020 och kan konstatera att vi, de senaste 37 åren, har gjort en väldigt lärorik och spännande resa. Idag är vi ungefär 55 anställda, såväl plåtslagare, montörer som CAD-programmerare, ekonomiassistenter och projektledare.